Har vært på markedet i noen få måneder – tilbakekaller 1.400 biler

Mercedes-Benz må trekke tilbake 1.400 utgaver av nye S-klasse.

TILBAKE: Mercedes-Benz må trekke tilbake 1.400 utgaver av nye S-klasse. Foto: Daimler
Bil

Mercedes Benz S-klasse blir ofte omtalt i ordlag som «den beste bilen i verden» og «definisjonen på luksus», men det viser seg at ingen er perfekte. Bilprodusenten tilbakekaller nå 1.400 utgaver av deres nyeste utgave av luksusflaggskipet, melder Motor1. 

Utgaven som er rammet er den syvende generasjonen med koden W223, som ble vist frem 2. september 2020. Daimler har investert hele 730 millioner euro i en ny fabrikk i Sindelfingen i Tyskland for å produsere luksusbilen.

NY: Mercedes Benz´ helt nye S-Klasse. Foto: Daimler

Ved den nye fabrikken, med det lite spenstige navnet «Factory 56», produseres i tillegg den mer eksklusive Maybach S-klasse, og den helelektriske EQS skal produseres der senere i år. 

Grunnen til tilbakekallelsen skal være problemer med styringen og eiere av bilen oppfordres til å kontakte deres nærmeste Mercedes-verksted for å få sjekket ut feilen gratis. 

Det er allerede lansert tradisjonelle versjoner av S-klasse med bensin- og dieselmotor, men det kommer også mer spissede utgaver. Blant annet sier ryktebørsen at tyskerne skal lansere to plug-in hybrider i S63e og S73e. Vil du ha 12 sylindere i V-formasjon må du opp på Maybach-utgaven.