Tesla åpner ny laderfabrikk - skal produsere flere tusen ladepunkter i året

Tesla har åpnet en ny fabrikk for Superchargere i Shanghai.

BYGGER: Tesla skal bygge flere tusen ladestasjoner i årene som kommer.  Foto: Bloomberg
Bil

Elon Musks Tesla satser tungt på å produsere egne ladepunkter, såkalte Superchargers. Nå har det åpnet en ny produksjonsfabrikk dedikert til produksjon av nettopp Superchargers i Shanghai, melder flere bilnettsteder, deriblant Insideevs

Den nye laderfabrikken er plassert like i nærheten av selskapets relativt nye Giga-fabrikk for bilproduksjon og skal produsere tredjegenerasjons V3 Superchargers. De har en nåværende kapasitet på inntil 250 kW. 

Anlegget skal ha en produksjonskapasitet på rundt 10.000 Superchargere årlig.

I 2020 installerte Tesla 2.500 ladestasjoner, der antallet ladepunkter pr. stasjon varierer. 382 av stasjonene ble installert i fjerde kvartal. Med den nye fabrikken burde det være mulig å rulle ut ytterligere 1.500 til 2.000 nye stasjoner pr. år, ifølge beregninger fra Insideevs.