<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nok en bilprodusent rammes av halvledermangel

Flere industrier er hardt rammet av halvledermangelen og nå vurderer også Hyundai å stenge ned deler av produksjonen.

    Publisert 29. mars 2021 kl. 13.07
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 134 ord
    RAMMES: Hyundai rammes ogå av problemene med mangel på halvledere.  Foto: Bloomberg

    Den sør-koreanske bilprodusenten Hyundai vurderer produksjonskutt etter problemer med tilgang på halvledere. Fra før av er også svenske Volvo og den japanske duoen Honda og Nissan hardt rammet. 

    Som en konsekvens av halvledermangelen vurderer Hyundai å stoppe produksjonen ved Ulsan 1-fabrikken i Sør-Korea mellom 5. og 13. april, ifølge Korea Economic Daily, melder Reuters. 

    Årlig ruller det ut 311.000 nye kjøretøy fra den berørte fabrikken, inkludert den helelektriske utgaven av Kona og nye Ioniq 5. «Ingen beslutning har foreløpig blitt tatt angående en midlertidig stans», uttaler Hyundai til Reuters. 

    Hyundai har kommet bedre ut enn mange andre bilprodusenter under halvlederkrisen fordi det har hatt store mengder kretskort og chipper på lager. Andre industrier, som teknologi og telekom, er også hardt rammet, og det er fortsatt stor mangel på halvledere i markedet.