<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hver andre solgte nye bil i mars går kun på strøm

Salget av nye biler i mars lå hele 23,1 prosent over samme måned i fjor. Halvparten av alle nye biler som ble solgt, går kun på strøm.

    Publisert 6. apr. 2021 kl. 17.32
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 149 ord
    ELEKTRISK: Det selges elbiler over en lav sko i Norge om dagen. Avbildet: Polestar 2.  Foto: Håkon Sæbø

    I alt ble det solgt 15.321 nye personbiler i mars. Av disse var 82 prosent elbiler eller ladbare hybridbiler. Dersom vanlige hybridbiler legges til, utgjorde disse gruppene av biler nesten 90 prosent av nybilsalget i mars, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

    Av det totale salget var 8.618 elbiler, noe som betyr at flere enn annenhver solgte nybil i mars går utelukkende på strøm. Dette er en økning på 23,7 prosent fra samme måned i fjor.

    Salget av nye dieselbiler i mars gikk ned 40 prosent sammenlignet med mars 2020. Det ble bare solgt 723 dieselbiler i løpet av måneden.

    – Vi ser en tendens til at dieselbilene sakte, men sikkert mister sin betydning i markedet. Og salget av rene bensin- og dieselbiler utgjorde kun 9,5 prosent av nybilsalget i mars. Det er en svært lav andel og helt unikt sammenlignet med andre land, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i OFV.

    (©NTB)