Tesla-fabrikk forsinket i Tyskland

I desember var det sovende slanger som var i veien, nå er det batteriproduksjonen som har problemer. 

Publisert 2. mai 2021 kl. 15.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
YTTERLIGERE FORSINKET: Tesla-fabrikken som er under oppføring i Grünheide nær Berlin, vil ikke starte produksjonen før i 2022.  Foto: Bloomberg

Tesla-fabrikken i Tyskland vil ikke starte produksjonen før mot slutten av januar i 2021 på grunn av forsinkelser som påvirker batteriproduksjonen.

Tesla hadde opprinnelig planlagt å begynne produksjonen 1. juli i år, men byråkrati og planer om å bygge en battericellefabrikk på stedet har forsinket prosjektet, melder Reuters. 

Ikke første gang

Ifølge det tyske bransjebladet Automobilwoche skal Elon Musk ha gitt Tesla-teamet i Tyskland seks måneder på å fullføre prosjektet. Tesla har selv nektet å kommentere saken, men en talskvinne på selskapet henviser til bilprodusentens offisielle uttalelse fra forrige måned da selskapet sa at produksjonen på området ville starte opp mot slutten av 2021. 

Dette er imidlertid ikke det første tilbakeslaget for Tesla i Tyskland. I desember ble elbilprodusenten dømt til å legge ned arbeidet med deres første gigantfabrikk i Europa, frem til de kunne bevise at de ikke forstyrret slanger og øgler som sover i området. 

Og i forrige måned slaktet verdens mest verdifulle bilprodusent reguleringsprosessene i Tyskland og mente at rammeverket for godkjenning er en kontrast til viktigheten til slike prosjekter som skal bekjempe klimaendringene.