<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla krever ny behandling i forliksrådet

Tesla ble dømt i forliksrådet til å betale 30 norske Tesla-eiere 136.000 kroner hver. Selskapet ønsker en ny behandling av saken.

Publisert 27. mai 2021 kl. 14.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 110 ord
STRIDENS KJERNE: De berørte bilene er Tesla Model S produsert mellom 2013 og 2015. Potensielt er rundt 10.000 norske bileiere dermed rammet av problemet. Foto: Bloomberg

En programvareoppdatering gjorde at en del Tesla-eiere opplevde dårligere batteritid og kapasitet.

30 av eierne tok saken til forliksrådet og krevde erstatning eller at batteri- og ladekapasiteten gjenopprettes til nivået den var før oppdateringen.

Tesla ga ikke tilsvar til forliksklagen og møtte heller ikke opp i forliksrådet, som dermed avsa en fraværsdom i klagernes favør.

– Det som har skjedd, er at vi ikke har vært kjent med forliksklagen eller tilsvarsfristen, og forliksrådet avgjorde derfor dessverre saken i en fraværsdom. Vi er ikke enige i konklusjonen og har begjært saken oppfrisket for å få den behandlet på en ordentlig måte, sier Teslas kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland til Tek.no.