Nå kommer Tesla Model Y til Norge

Norske Tesla-fans kan gni seg i hendene over en skikkelig gladnyhet. De første Model Y vil utleveres om en måneds tid.

Publisert 9. juli 2021 kl. 11.47
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
NORGE: Tesla Model Y skal snart ut på norske veier.  Foto: Bloomberg

Tesla har gjort endringer i konfiguratoren på hjemmesiden sin som vil få flere norske Tesla-fans til å juble høyt. For å møte høy etterspørsel innenfor den opprinnelige tidslinjen vil de første Model Y-leveringene skje i Norge i august, ifølge en melding fra Tesla. 

Lanseringsmodellen vil være Model Y Long Range firehjulstrekk (AWD), og kunder som har en ordre med forventet levering i 2021 inviteres nå til å fullføre bestillingen sin.

Long Range-modellen har en estimert rekkevidde på 505 kilometer, plass til syv med en valgfri tredje seterad og gjør 0-100 på 3,7 sekunder, driftet av to uavhengige elektriske motorer. 

Teslas designstudio har også blitt oppdatert for å inkludere Enhanced Autopilot-pakken som er tilgjengelig for øvrige Tesla-modeller i Europa.

Den mellomstore SUVen er også kompatibel med det nåværende Supercharger-nettverket, som teller mer enn 6.000 ladestolper over hele Europa. Bilen kan også lade ved de nye V3 Superchargere, som gir opptil 1.600 kilometer rekkevidde i timen. Ved lading med en Supercharger lover Tesla 270 kilometer rekkevidde på 15 minutter.