Tesla overgikk forventingene

Elbilprodusenten er på god vei mot å nå målet med 50 prosent salgsvekst i år.

Publisert 3. okt. 2021 kl. 08.58
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 255 ord
RETT TIL HIMMELS: Salgstallene til konsernsjef Elon Musk og Tesla har en bratt kurve oppover, til tross for utfordringer i forsyningskjeden.  Foto: Bloomberg

Etter at tredje kvartal ble avsluttet på torsdag har analytikerne ventet spent på leveringstallene til Tesla, som pleier å slippe dem bare noen dager inn i det nye kvartalet. Denne gangen var det til gjengjeld knyttet ekstra spenning til hvor hardt rammet den amerikanske elbilprodusenten hadde blitt av halvlederen-mangelen, og flere analytikere ventet en september-opptur for selskapet. 

Overgikk forventningene

Til sammen leverte Tesla 241.300 biler i tredje kvartal. Opp fra 140.000 fra samme periode i fjor. Det var på forhånd ventet at det ville blir utlevert 227.000 biler, viser estimater hentet fra FactSet. 

Salgstallene gjør at Tesla blir godt posisjonert for å nå målet sitt om å øke totale leveranser med 50 prosent i år. I fjor leverte elbilprodusenten nesten en halv million biler, mens i år er de allerede oppe i 627.000 biler, melder MarketWatch. 

Veksten i leveringene kommer til tross for forstyrrelser i forsyningskjeden knyttet til chip-mangelen. Ifølge konsulentselskapet AlixPartners LLP vil den globale mangelen på halvledere trolig koste den globale bilindustrien 210 millioner dollar i tapte inntekter i år. 

Tesla har flere ganger måtte utsette utleveringer av biler på grunn av «utfordringer» med den globale forsyningskjeden og logistikken, og i en pressmelding fra selskapet takker elbilprodusenten kundene for tålmodigheten. 

Noe som kan ha vært med på å løfte salget var at dette var det første hele kvartalet hvor en oppgradert versjon av Model S luksus sedan, kalt Plaid, var tilgjengelig. Til sammen overleverte Tesla 9.275 biler av deres Model S og X, mens til sammen 232.025 versjoner av Model 3 og Y.