<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lokker med insentiver for å sikre milliardinvestering

Rivian vil bygge fabrikk i Europa og flere land kappes om å sikre produksjonsfasilitetene. 

    Publisert 5. des. 2021 kl. 11.58
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 156 ord
    KOBLET PÅ: Storbritannias statsminister Boris Johnson skal være «tett på» samtalene med Rivian. Foto: Bloomberg

    Den britiske regjeringen har lagt frem en rekke insentiver til den amerikanske elbilprodusenten Rivian for å få den til å bygge en ny fabrikk nær Bristol i Somerset.

    Ifølge Financial Times, som siterer folk som er kjent med forhandlingene, har regjeringen tilbudt å bygge et nytt motorveikryss, utvikle nye fasiliteter og gjenopplive en nedlagt jernbanelinje ved Gravity næringspark nær Bristol, hvor Rivian skal kunne investere 1 milliard pund i en ny fabrikk.

    Storbritannia skal være i konkurranse med Serbia og «minst ett annet europeisk land» for å sikre Rivians investering, og en avgjørelse kan komme innen få uker, ifølge Financial Times.

    Storbritannias statsminister Boris Johnson sies å være «nært involvert» i samtalene, og det samme er ledere fra Amazon, som har en betydelig eierandel i Rivian og har forpliktet seg til å kjøpe 100.000 varebiler fra produsenten.

    Det er ennå ikke bekreftet om Rivian ville bygge batterier, kjøretøy eller begge deler på stedet.