Vil si opp færre en tidligere annonsert

Renault har vært i samtaler med fagforeningene siden september, og i helgen ble de enig om å kutte 1.700 stillinger i Frankrike.

Publisert 6. des. 2021 kl. 09.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 164 ord
NEDSKJÆRINGER: For den franke bilprodusenten Renault. Her fra en Renault-fabrikk i Flins, like utenfor Paris. Foto: Bloomberg

Den franske bilprodusenten Renault har fullført samtalene med de franske fagforeningene, og de blitt enige om å kutte 1.700 nye stillinger i løpet av de neste tre årene. 

MÅ SPARE: Renault-sjef Luca de Meo, som tidligere har vært overhodet for både Seat og Abarth. Foto: Bloomberg

Avtalen kom på plass etter at Renault i september kunngjorde at de ville kutte opptil 2.000 stillinger for ingeniører og støttefunksjoner i Frankrike, skriver Reuters. Nedskjæringene ble planlagt på grunn av konsernets dreining mot elektriske biler, og samt ansettelser i nyopprettede stillinger. 

Samtidig vil bilprodusenten skape 500 nye jobber og ansette 2.500 nye medarbeidere i nye funksjoner og stillinger. Det sikter også mot å bygge ni nye bilmodeller i Frankrike, der majoriteten skal være helt elektriske.

Den franske bilprodusenten venter likevel å produsere 500.000 færre kjøretøy enn planlagt i år som følge av den globale mangelen på databrikker. Og i tredje kvartal solgte Renault nesten 600.000 kjøretøy, en nedgang på 22,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.