<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skal ansette flere tusen nye medarbeidere

General Motors skal hente 8.000 nye medarbeidere for å akselerere utviklingen av det elektriske skiftet.

    Publisert 27. jan. 2022 kl. 10.02
    Oppdatert 27. jan. 2022 klokken 10.38
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 130 ord
    ANSETTER: General Motors skal ansette 8.000 nye medarbeidere. Her ved den nye elektriske Hummer Pickup Edition 1. Foto: General Motors

    Det elektriske skiftet er for alvor i gang for den tradisjonelle amerikanske bilprodusenten General Motors. Forrige uke meldte det om investeringer på 6,5 milliarder dollar i elektriske kjøretøy og batterier med LG Energy Solutions, og denne uken kom meldingen om flere tusen nyansettelser.

    GM skal hente inn 8.000 nye tekniske ansatte i år for å kunne akselerere utviklingen av elektriske kjøretøy og programvaredrevne tjenester.

    Mer spesifikt skal det ansettes nye medarbeidere i teamene som elektrifiserer biler, utvikler programvare og til autonom teknologiutvikling og utvikling av brenselceller, melder Reuters.

    Bilprodusentens kunngjøring om nyansettelsene kommer bare én dag etter at selskapet avduket en investeringsplan på 6,6 milliarder dollar i Michigan, hovedsakelig for å utvikle elektriske pickuper. 

    GM girer dermed kraftig opp for å kjempe mot blant annet Ford og ikke minst Tesla i kampen om elbilkundene. 

    Thomas Giertsens forhold til bil
    Hør Mil etter mil der du lytter til podcast.