<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kutter kraftig i produksjonen fra neste uke

Ford begrenser produksjonen ved flere fabrikker fra neste uke på grunn av halvledermangel.

Publisert 5. feb. 2022 kl. 08.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 156 ord
BEGRENSER: Ford begrenser produksjonen fra og med neste uke ved flere fabrikker. Her ved. Ford F-150 Lightning. Ford

Den amerikanske bilprodusenten Ford planlegger å stanse eller kutte produksjonen ved åtte av sine fabrikker i USA, Mexico og Canada i neste uke på grunn av begrensninger i forsyningene av halvledere, sa en talskvinne til selskapet til Reuters torsdag.

Grepet tas kun én dag etter at bilprodusenten fra Detroit advarte om at halvledermangelen vil føre til en nedgang i kjøretøyvolumet inneværende kvartal.

Den foreløpige planen er at produksjonen ved fabrikker i Michigan, Chicago og i Cuautitlan, Mexico vil stoppes. I Kansas City vil produksjonen av F-150 pickuper gå på tomgang, mens ett skift vil benyttes for produksjon av Transit varebilene.

De skal også kjøre ett skift eller en redusert tidsplan ved fabrikker i Dearborn, Kentucky og Louisville, mens de fjerner overtid ved Oakville-fabrikken i Canada.

Ford leverte også et overskudd på 12,3 milliarder dollar i fjerde kvartal, og omsetningen økte med 5 prosent til 37,7 milliarder dollar. Det var imidlertidig dårligere enn analytikerne hadde ventet og aksjen har falt åtte prosent denne uken.

Test av Ford Mustang Mach-E GT AWD: En av de råeste elbilene på markedet