<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla hever prisene på Model 3 og Y

Tesla øker prisene på Model 3 og Y i USA og Kina i kjølvannet av økte råvarepriser og Russlands invasjon av Ukraina.

Publisert 11. mars 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 163 ord
OPP: Tesla øker prisene på Model 3 og Y i Kina og USA. Håkon Sæbø

Elbilprodusenten Tesla hevet onsdag prisene på Model Y og Model 3 Long Range i USA med 1.000 dollar og enkelte Model 3 og Model Y i Kina med inntil 10.000 yuan, cirka 14.000 kroner, melder Reuters.

Tesla har økt prisene på de billigste utgavene av Model 3 og Model Y flere ganger det siste året i USA, ifølge oppdateringsdata fra Reuters.

Prisen på Model Y Long Range har økt med 20 prosent fra januar 2021 og prisen på Model 3 Long Range er opp 10,6 prosent i samme periode.

Saken fortsetter under videoen.

Prisøkningen kommer i kjølvannet av at råvarekostnadene har økt kraftig, som har satt kjepper i hjulene til flere bilprodusenter for å lansere nye modeller. Enkelte bilprodusenter har også måtte kuttet ned på produksjonen og stengt fabrikker midlertidig på grunn av komponentmangel og utfordringer grunnet Russlands invasjon av Ukraina.

Økende nikkelpriser og på litium har bremset og midlertidig reversert den fallende kostnadskurven for batterier, som er den dyreste enkeltkomponenten i en elbil.