<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nok en bilprodusent hever prisene

Tesla har hevet prisene to ganger på under én uke. Nå øker også kinesiske BYD prisene.

Publisert 16. mars 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
OPP: BYD øker prisene for andre gang på halvannen måned. Ragnvald Johansen

Tidligere denne uken ble det klart at Tesla øker prisene i USA og Kina på grunn av signifikant inflasjonspress, økte råvarepriser og logistikkostnader.

Kinesiske BYD merker også de økte råvareprisene og har bestemt seg for å øke prisene i hjemmemarkedet med 3.000-6.000 yuan.

«På grunn av de økte råvareprisene har BYD justert opp prisene på relevante elektriske modeller», står det i en uttalelse fra selskapets offisielle Weibo-konto.

Prisøkningen er likevel ikke dramatisk, siden det tilsvarer rundt 4.200-8.500 norske kroner.

De økte prisene er gjeldende fra i dag, onsdag, men kunder som har eksisterende bestillinger inne vil ikke påvirkes av prisøkningen.

Økning i februar

Prisøkningen blir den andre i rekken på halvannen måned, ettersom selskapet også hevet prisene med 1.000-7.000 yuan 1. februar. Da var også økte råvarekostnader grunnen, samt kutt i de statlige subsidiene for elbiler.

Kina har lenge promotert elbiler, men mener at industrien har modnet nok på grunn av etterspørselen, og kuttet i januar subsidiene med 30 prosent.