<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Saksøkt etter dødsulykke

En Tesla Model 3 var i desember involvert i en dødsulykke i Paris. Nå har taxisjåføren saksøkt Tesla.

    Publisert 21. mars 2022 kl. 11.06
    Oppdatert 21. mars 2022 klokken 13.41
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 269 ord
    SAKSØKT: Tesla, ledet og grunnlagt av Elon Musk. Foto: Bloomberg

    En taxisjåfør har saksøkt Tesla etter at hans Model 3 i desember var involvert i en ulykke som drepte én og skadet flere i et av de travlere restaurantstrøkene i Paris, melder Sky News.

    Bilen kolliderte først med en rekke metallhindringer, flere parkerte sykler og en søppelstamp før den kjørte på flere fotgjengere og en van. 

    Ifølge sjåføren, som på ulykkestidspunktet ikke var på jobb, hadde bilen akselerert av seg selv og bremsene ikke fungert. Noen dager etter ulykken opplyste Frankrikes regjering om Teslas versjon, som ifølge den britiske nyhetskanalen var at selskapet ikke hadde noen indikasjoner på tekniske feil på bilen. Taxiselskapet G7 valgte uansett å ta alle Tesla Model 3-biler i flåten sin ut av tjeneste.

    Negativ alkotest

    Sjåføren begrunner ifølge sin juridiske representant Sarah Saldmann søksmålet med at Tesla «setter andres liv i fare», men Saldmann vil ifølge Sky ikke kommentere om det ligger til grunn noen hittil ikke-publiserte funn fra utredningen av ulykken.

    Tesla har ikke villet kommentere saken offentlig, men samler løpende inn detaljerte data fra sensorer og kameraer i bilene sine og har tidligere brukt slike data for å bestride anklager om ulykker forårsaket av tekniske feil.

    Utover det ene dødsfallet ble tre personer alvorlig skadet og ytterligere 17 lettere skadet i ulykken som fant sted i den franske hovedstadens 13. arrondissement. 

    Påtalemyndighetene i Versailles skal ifølge nyhetskanalen nå avgjøre om Tesla må svare for seg i saken. Taxisjåføren er ennå ikke tiltalt, men er fremdeles mistenkt for å ha forvoldt en annens død. Han testet negativt i en alkotest i etterkant av ulykken.