<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Jeg skulle ønske at Musk trakk seg

Tesla-aksjonærer og andre «lojalister» frykter at Twitter blir en unødvendig distraksjon for Elon Musk, og ber ham glemme hele kjøpet.

    Publisert 30. mai 2022 kl. 14.25
    Oppdatert 30. mai 2022 klokken 14.56
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 431 ord
    HAR MANGE BALLER I LUFTEN: Elon Musk, gründer av Tesla, SpaceX, Boring Company – og muligens snart eier av Twitter. Foto: NTB

    Elon Musks forsøk på å kjøpe Twitter har frustrert noen av milliardærens lojale støttespillere i Tesla, skriver Wall Street Journal.

    Tesla-aksjen har siden 1. april, siste handelsdag før Musk først avslørte sitt eierskap i Twitter, falt omkring 30 prosent. Nasdaq er i samme periode ned 15 prosent.

    – Jeg skulle ønske at Musk trakk seg. Twitter er en distraksjon som trolig vil kreve mer av hans tid enn han ser for seg, sier direktør Gary Black hos formuesforvalteren Future Fund til avisen.

    Fondet eier ifølge FactSet Tesla-aksjer for rundt 50 millioner dollar.

    Tesla-sjefen driver også romfartsselskapet SpaceX, og står i tillegg bak tunnelselskapet Boring Company og et oppstartsselskap som utvikler hjerneimplantater.

    – Tenker på Tesla 24/7

    «Elon, Twitter er en unødvendig distraksjon. Ha fokus på kun Tesla», skrev en «Tesla-lojalist» nylig i en twittermelding til Musk, som har forsøkt å dempe frykten.

    «For å være klar, bruker jeg faktisk mindre enn 5 prosent av min tid på Twitter-kjøpet. Det er ikke rakettforskning. Tesla er i mine tanker 24/7», tvitret han i forrige uke. 

    Tesla-investorenes reaksjon på Twitter-sagaen har gått i bølger. Fra 1. til 25. april, da Twitter godkjente Musks bud på 44 milliarder dollar (54,20 dollar pr. aksje), falt Tesla rundt 8 prosent.

    Og fallet fortsatte. I dagene etter at avtalen ble inngått, solgte Musk først rundt 9,6 millioner Tesla-aksjer for 8,5 milliarder dollar – før han sådde tvil om oppkjøpet ved å erklære det som «midlertidig på vent» grunnet bekymringer rundt falske konti. Dog la han samtidig til at han fortsatt var innstilt på å gjennomføre.

    Twitter har sagt at selskapet går videre med transaksjonen som planlagt.

    Tilbakekjøp av aksjer?

    Musk, som tross alt har størstedelen av sin formue tilknyttet Tesla, avslørte ifølge Wall Street Journal på onsdag i forrige uke at han ikke lenger planlegger et «marginlån» med sikkerhet i Tesla-aksjer for å finansiere Twitter-kjøpet. Han søker heller eksterne investorer til å spleise på egenkapitalen.

    Kursfallet i Tesla har fått aktører som Future Fund til å presse på for at elbilprodusenten skal bruke noe av kontantbeholdningen sin – omtrent 17,5 milliarder dollar ved utgangen av første kvartal – til å kjøpe tilbake egne aksjer.

    Tesla har ikke respondert på avisens henvendelser for kommentarer, men på spørsmål i april om hva selskapet skal bruke alle kontantene på, svarte finansdirektør Zachary Kirkhorn «nye fabrikker og produkter».

    Wall Street Journal har foreløpig ikke erfart at kommentarene fra «Tesla-lojalistene» påvirker Musk og hans tenkning på noen måte, eller om de gjenspeiler storaksjonærenes syn.