<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Teslas selvkjørende biler under etterforskning

Tesla er under etterforskning i USA, som følge av påstander om at selskapets selvkjørende biler faktisk er selvkjørende.

Publisert 27. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 201 ord
ETTERFORSKES: USAs justisdepartement startet i fjor å etterforske Teslas selvkjørende bilder.  Foto: AFP

Tesla er satt under etterforskning av det amerikanske justisdepartementet som følge av flere bilulykker, ifølge tre kilder Reuters har snakket med. Etterforskningen har pågått i det skjulte siden i fjor.

Utgangspunktet for etterforskningen er at i ulykkene, hvor flere har hatt dødelige utfall, har Teslas selvkjøringssystem Autopilot vært aktivert. Kildene går ikke mer konkret inn på hva som etterforskes.

Tesla har ved flere anledninger snakket opp Autopilot-systemets egenskaper. Blant annet påstod Elon Musk i 2016 at det «er sannsynligvis bedre» enn en menneskelig sjåfør.

Forrige uke annonserte selskapet at de snart vil slippe en ny oppgradert versjon av programvaren de kaller Full Self-Driving, hvor de reklamerer for at kundene kan reise «til jobb, til venner, til butikken uten at du rører rattet». 

I en video på selskapets nettsider påstås det at «sjåføren i førersetet er kun der av juridiske grunner», og at «Sjåføren gjør ingenting. Bilen kjører seg selv.»

Til tross for selskapets presentasjon av hvilke muligheter deres førerløse teknologi gir, er de samtidig klare på å advare om at sjåførene holde hendene på rattet og ha kontroll på bilen, selv om de bruker Autopilot. Teknologien «gjør ikke bilen autonom», skriver Tesla på nettsidene sine.

Advarslene gjør det vanskeliggjør justisdepartementets arbeid med å lage en sak, ifølge Reuters kilder.