<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norske bilister foretrekker telefonen for å betale for lading

I en undersøkelse fra NAF svarer litt over 30 prosent at de foretrekker å betale for lading av elbilen med telefonen.

Publisert 21. nov. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 130 ord
LADING: Hver femte bil på norske veier er nå en elbil. En ny undersøkelse gjennomført for NAF viser at halvparten av norske bilister ønsker en enklere digital løsning for å betale for lading. Foto: NTB

I undersøkelsen svarer 30,5 prosent at de ønsker å bruke telefonen, mens 17,6 prosent foretrekker at hurtigladeren kjenner igjen bilen automatisk.

Bare én av fem, 19,8 prosent, sier de foretrekker å bruke betalingskort.

NAF mener Stortinget må sette tydelige krav til ladeselskapene om enklere digital betaling når det skal gjennomføres en åpen høring om betalingsløsninger for lading 22. november.

– Å betale for hurtiglading av elbilen er langt fra så enkelt som det burde være. Mange sliter med en jungel av apper og ulike ladeselskaper, sier myndighetskontakt Thor Egil Braadland i NAF i en pressemelding.

Det finnes i dag nesten 600.000 elbiler i Norge. Hver femte bil på veiene er i dag en elbil, som gjør Norge til det landet i Europa med høyest andel elbiler på veiene.

(NTB)