<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mazda overrasker: Investerer 108 mrd. i elbiler

Mazda kommer sluntrende etter, men vil nå satse store summer på elektriske biler. I tillegg vurderer de batteriproduksjon.

Publisert 22. nov. 2022
Oppdatert 22. nov. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 198 ord
BLIR FLERE: En Mazda MX-30, den eneste av bilprodusentens fullelektriske biler pr. 2022. Foto: Noriko Hayashi/Bloomberg

Den japanske bilprodusenten Mazda presenterte tirsdag sin elbil-satsing, som vil koste selskapet 10,6 milliarder dollar – tilsvarende 108 milliarder kroner.

De jekker også opp salgsmålet sitt for 2030. Tidligere har de sagt at 25 prosent av det globale bilsalget skal være elektrisk biler, nå er målet 40 prosent, skriver Reuters.

I tillegg vurderer de å investere i noe helt nytt:

– Vi vil fremme den fullverdige lanseringen av batteridrevne elbiler og vurderer å investere i batteriproduksjon, står det i en pressemelding.

Mazda vil også planlegge for en «fullskala lansering av elektriske kjøretøy mellom 2028 og 2030». Men først og fremst vil de forbedre hybridsystemet, opplyser de.

Flere japanske bilprodusenter har fått kritikk for å ikke henge med i overgangen til utslippsfrie biler. I høst ble Toyota rangert som den bilprodusenten som er dårligst på å satse på å lage elektriske og utslippsfrie biler – for andre år på rad.

Bilprodusenten er størst i verden målt i antall salg. Likevel utgjør utslippsfrie biler mindre enn 1 prosent av deres totale salg, viser undersøkelsen fra Greenpeace.

På nest siste plass finner vi Honda, som havnet like bak Nissan på versting-listen.