<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Åpner for salg i nytt kjempemarked

Tesla startet onsdag salget av Model 3 og Model Y i Thailand, og tar dermed opp kampen med kinesiske Great Wall Motor og BYD. 

Publisert 7. des. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 288 ord
ÅPNET ONSDAG: Salget av Tesla i Thailand. Her fra dagens lanseringsevent i Bangkok. Foto: NTB

Tesla åpnet onsdag for bestillinger i Thailand, melder Bloomberg

Selskapets Thailand-sjef Yvonne Chan opplyste på dagens lanseringsevent i Bangkok at Model 3 og Model Y vil bli levert fra første kvartal neste år. Den Elon Musk-dominerte produsenten blir dermed den seneste aktøren som prøver seg på Sørøst-Asias største – og for tiden Kina-dominerte – elbilmarked.

Superladere på vei

Det første servicesenteret vil også åpne i første kvartal, mens det første superlader-anlegget skal være operativt innen februar. Ifølge Chan vil minst 10 superlader-anlegg til bli åpnet i Bangkok neste år.

Prisene starter på 1,76 millioner baht (50.200 dollar) for Model 3 og 1,96 million baht for Model Y, og dusinvis av potensielle kjøpere flokket ifølge nyhetsbyrået til Bangkok-kjøpesenteret Siam Paragon på onsdag for å spørre om priser og se de utstilte bilene.

– Når du kjøper en Tesla kjøper du et økosystem. Jeg er veldig fornøyd med prisen og kvaliteten, sier den Bangkok-baserte investeringsstrategen Nonnalin Thugsoonthorn til Bloomberg.

Kanskje fabrikk også?

Thailand blir Teslas andre marked i Sørøst-Asia etter Singapore, og blant de største konkurrentene blir kinesiske Great Wall Motor, som tilbyr sin Ora Good Cat fra 763.000 baht i et land der regjeringen bidrar med skatteincentiver for å fremme elbiler.

Landet har allerede en omfattende forsyningskjede som leverer til en rekke, hovedsakelig japansk eide, produsenter av biler med forbrenningsmotor. Regjeringens mål er at 30 prosent av total bilproduksjon skal være elektrisk innen 2030. 

Chan fortalte ifølge nyhetsbyrået onsdag ingenting om Tesla planlegger å bygge en fabrikk i Thailand. En annen av Teslas kinesiske konkurrenter, BYD, har valgt å lokalisere sin første utenlandske fabrikk i Thailand, med ventet produksjonsstart i 2024.

Ifølge 2022-tall fra FN er Thailand verdens 20. mest folkerike land, med sine 70 millioner innbyggere.