Det amerikanske aksjemarkedet fikk onsdag sin beste dag hittil i år, ifølge Bloomberg på optimisme om at selskapsresultatene som blir lagt frem senere denne uken vil indikere at nedturen i 2005 er over. Det amerikanske aksjemarkedet fikk onsdag sin beste dag hittil i år, ifølge Bloomberg på optimisme om at selskapsresultatene som blir lagt frem senere denne uken vil indikere at nedturen i 2005 er over. Og etter børsslutt la IT-bjellesauene IBM og Yahoo la frem bedre enn selv de største optimistene hadde sett for seg.I tillegg til IT var også finansaksjer i skuddet, blant annet etter at Bank of America la frem rekordresultat i 4. kvartal.Markedet ble også inspirert av at oljerallyet smuldret bort, og at dollarfallet ikke har skremt investorer fra å putte pengene sine i amerikanske verdipapirer. Netto kapitalstrøm inn endte på hele 81 milliarder dollar i november.S&P 500 steg én prosent til 1.195,98, Dow Jones 0,7 prosent til 10.628,79, mens Nasdaq klatret 0,9 prosent til 2.106,04 poeng.Nesten tre aksjer steg for hver som falt på NYSE. 1,6 milliarder aksjer skiftet eiere på Big Board, åtte prosent over snittet de tre siste månedene.Her finner du / på NYSE./ på Nasdaq.De . fra handelen.