Action på IT-fronten

Direktøravganger i flere IT-selskaper preger i dag handelen på Oslo Børs.

Publisert 12. jan. 2005 kl. 11.20
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 03.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 231 ord
I dag peker pilen marginalt ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen falt 0,05 prosent og står dermed i 237,25 poeng. I dag peker pilen marginalt ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen falt 0,05 prosent og står dermed i 237,25 poeng. Vinneren av enkeltaksjene er Kværner som har gått opp 7,67 prosent. I dagens utgave av Finansavisen kan vi lese at sjefanalytiker Rachid Bendriss i Carnegie mener Kværner kan doble seg igjen, selv etter at aksjen har doblet seg på noen få uker.Steinar Sønsteby, adm. direktør for Ementor Norge AS og visekonsernsjef i Ementor ASA, forlater selskapet. Avgangen skjer med umiddelbar virkning. Samtidig har det blitt kjent at stillingen som HR-direktør og HR-organisasjonen i Ementor ASA også legges ned, Endringene som har blitt annonsert vil medføre en reduksjon i konsernkostnader med 22-23 millioner kroner. Nyhetene sender Ementor-aksjen opp 2,44 prosent.Tandberg Televisions konsernsjef sier at selskapet opprettholder sin resultatveiledning selv om finansdirektør Tim O'Connor nå går av. Eric Cooney hevder at avgangen ikke skyldes resultatsvikt. Fraser Park (41) har blitt ansatt som ny finansdirektør i teknologiselskapet. Markedet reagerer med å sende verdien på selskapet opp 0,45 prosent.Verst går det med Tandberg som er ned 3,86 prosent. Carnegie kutter sin anbefaling på aksjen fra "outperform" til "underperfom" på bakgrunn av en nylig gjennomført kanalsjekk. Ifølge Reuters kommer det frem i et analysenotat onsdag. Carnegie står for majoriteten av dagens nettosalg.