Norsk investorbarometer i januar viser ifølge DN et kraftig fall i "krakkbarometeret" siden oktober. Da mente 18 prosent at et kraftig kursfall de neste tre månedene var svært sannsynlig, nå er det bare åtte prosent som mener det samme. Norsk investorbarometer i januar viser ifølge DN et kraftig fall i "krakkbarometeret" siden oktober. Da mente 18 prosent at et kraftig kursfall de neste tre månedene var svært sannsynlig, nå er det bare åtte prosent som mener det samme. Men aksjestrateg Jens-Morten Wembstad i Danske Capital finner likevel grunn til å advare.- Det virker ikke som om det er de fundamentale, underliggende faktorene som styrer risikoviljen. Det er stemningen blant investorene som eventuelt vil drive aksjemarkedet videre, sier han.Høy oljepris, lave renter og plenty av kontanter som søker bedre avkastning støtter ifølge avisen opp under stemningsbølgen.- Men en stemningsdrevet kursoppgang frikoblet fra de fundamentale forholdene kan raskt gi nedturer, fortsetter Wembstad.