Aksjer for 310.000.000.000

Toppledere håver inn enorme summer på å selge aksjer i eget selskap.

Børs

Amerikanske ledere solgte aksjer for 51,3 milliarder dollar (310 milliarder kroner) i egne selskaper i løpet av fjoråret. Ifølge Finansavisen er det snakk om det nest høyeste nivået noensinne, bare slått av toppåret 2000, da innsiderne kvittet seg med aksjer til en verdi av 80 milliarder dollar. Amerikanske ledere solgte aksjer for 51,3 milliarder dollar (310 milliarder kroner) i egne selskaper i løpet av fjoråret. Ifølge Finansavisen er det snakk om det nest høyeste nivået noensinne, bare slått av toppåret 2000, da innsiderne kvittet seg med aksjer til en verdi av 80 milliarder dollar. Innsidesalgene økte dermed med 20 prosent i 2004, mens innsidekjøpene økte med 13 prosent til 2,11 milliarder dollar. Microsofts gründer og styreformann Bill Gates topper listen over innsideselgere, tett fulgt av ledere fra Dell og Oracle.

Nyheter
Næringsliv