Kapital kårer i siste nummer de beste analytikerne og beste analysehusene. Enskilda Securities stikker av med betegnelsen beste analysestab og den høyeste prosentvise poengfordelingen i 2004, nærmere bestemt 18 prosent. Deretter følger First Securities (13,7%), Alfred Berg ABN AMRO (12,6%) og ABG Sundal Collier (12,5%).Bladet kårer som nevnt også de beste analytikerne innenfor respektive fagfelt. Enskildas
Johan MichelsenAasulv TveiterudIvar LarsenMorten SundstøPeter HermanrudAtle VereideHans Erik JacobsenAnne GjøenSigmund Håland
regnes som beste telekom-analytiker, mens (Enskilda) er kåret til best innen offshore. (Enskilda) scorer høyest innen shipping, cruise og transport, mens (Alfred Berg) ble bestemann innen IT og teknologi. (First) vinner strategi/makro-klassen, mens (Enskilda) topper innen handel, konsum og media. (First) er bestemann innen industri og materialer, mens (Alfred Berg) topper oljekategorien. (ABG Sundal Collier) topper klassen for bank og finans.