Etter flere års ventetid på den nye panteloven, ser det endelig ut til å løsne for Etter flere års ventetid på den nye panteloven, ser det endelig ut til å løsne for i Tyskland. i Tyskland. Ifølge finanzen.net har Westpfand Clearing GmbH nå utviklet ferdig det første pantesystemet for engangsemballasje i landet. Etter samarbeid med Tomra er datagrunnlaget for systemet klart. Og testingen er unnagjort.De nødvendige erfaringer er høstet, skriver nettavisen.- Sammen med våre operative enheter kan vi nå tilby alle distribusjonskanaler for drikkevareemballasje et skreddersydd system, sier styreformann Dr. Werner Kook i Interseroh AG.Interseroh AGs operative datterselskap, ISD Interseroh Dienstleistungs GmbH, har nå overtatt 51 prosent av aksjene i Westpfand.Blant bryggeriene man arbeider med er Warsteiner, Krombacher og Veltins. Coca-Cola har også sluttet seg til systemet.