Dette kan styrke kronen

Sterkere krone betyr trøbbel for Svein Gjedrem. Storbank peker på hva som kan ligge bak en kroneoppgang.

Publisert 12. jan. 2005 kl. 09.58
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 03.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 106 ord
Flere aktører spekulerer i en sterkere krone, senest Goldman Sachs i . Banken anbefaler sine kunder å spekulere i at kronen skal styrke seg, ifølge DN.Dermed kan det ta lengre tid før sentralbanksjef Svein Gjedrem når inflasjonsmålet. De globale storbankene peker på flere forhold som kan ligge bak en kroneoppgang, både nasjonale og internasjonale.Foruten forholdene i de internasjonale valutamarkedene, finnes det ifølge avisen også en rekke særnorske forhold som støtter oppunder spekulasjoner om kronestyrking mot euroen. Det ene er at oljemarkedet tetner til og taler for høyere oljepris. Det andre er teknisk analyse av kronekursen, mens det tredje er renteoppgang som følge av økt inflasjonspress.