Oslo Børs har så langt også i år gjort det litt bedre enn internasjonale børser, men ifølge Finansavisen tror ikke aksjestrateg Ivar Strompdal i ABG Sundal Collier dette vil vedvare. Oslo Børs har så langt også i år gjort det litt bedre enn internasjonale børser, men ifølge Finansavisen tror ikke aksjestrateg Ivar Strompdal i ABG Sundal Collier dette vil vedvare. Strompdal peker på at det er en litt tyngre stemning i USA, og peker på at syklisk sektor har mistet momentum i inntjeningen.- Men jeg får meg ikke til å være negativ, for aksjemarkedet er ikke dyrt. Det er faktisk ganske billig, spesielt de store aksjene er billige, understreker han.Strompdal spår ifølge avisen også direkte dårlig vekst i Europa, men uten at det rammer Oslo Børs nevneverdig.- Asia og spesielt Kina betyr mer for kursene på børsen. Det er mye farligere for Oslo Børs med mye shipping- og råvarerelaterte aksjer hvis veksten i Asia stopper opp, sier Strompdal.