IT og Freddy senket børsen

IT-aksjonærene, i selskap med John Fredriksen, fikk en svært tung dag på Oslo Børs. Tomra var lyspunktet.

Børs

En tung dag er over på Oslo Børs. Hovedindeksen slanket seg med hele 1,14 prosent, og ble da verstingen i Europa. Da børsen stengte sto indeksen i 239,71 poeng. Blant de toneangivende europeiske børsene faller tyske DAX mest, det vil si med 0,6 prosent.Ementor og Frontline tynget Her hjemme var det først og fremst Ementor og Frontline som bidro til fallet. Førstnevnte kom igjen med et resultatvarsel , og markedet reagerte med å sende aksjen ned 6,07 prosent. Det er Danmark-virksomheten som tynger. Sistnevnte falt hele 6,43 prosent til 284 kroner, og det er rater og lagerdata som får "skylden".Oljeprisen faller markert, og dette satte sitt preg på Statoil og Hydro, som begge falt med 1,55 prosent. Sistnevnte kansellert en intensjonsavtale med Farstad Shipping, og denne aksjen ble senket med 1,42 prosent.Blant andre tungvektere faller Orkla, Telenor, DnB Nor, Jinhui og Norske Skog 0,2-0,6 prosent.Lyspunkter Eneste lyspunkt blant de mest omsatte aksjene ble Tomra, som steg 0,29 prosent. Ting ser nå ut til å løsne i Tyskland for selskapet, etter en årelang politisk drakamp som i dag kulminerte med at Bundestag endelig vedtok regjeringens forslag til ny pantelov. Aksjen stiger også markert på Frankfurt-børsen i ettermiddag.Ekornes trosset også strømmen, og steg 1,8 prosent. Enskilda spår i et notat mer vekst, spesielt i USA, melder Reuters.IT sletDet var ikke bare Ementor som fikk gjennomgå av IT-aksjene. Hele sektoren slet etter skrellen i New York i går, og blant de største taperne finner vi Fast, Tandberg Television og Tandberg, som falt hhv. 2,05, 3,85 og 4,14 prosent. IT-indeksen falt 2,2 prosent.Relativt sett var det bare grunnfondsbeviset i Aurskog Sparebank som falt mer enn Frontline og Ementor - 8,9 prosent. Dagens relative vinner ble Gyldendal, som løftet seg 8,2 prosent.Det ble i alt omsatt verdipapirer for 4.205 millioner kroner på Oslo Børs i dag. Statoil ble mest omsatt - 770 millioner kroner over børs.