IT stjal oppmerksomheten

Kjell Inge Røkke smiler på en ellers IT-preget Oslo Børs. Nyhetene sto i kø.

Publisert 12. jan. 2005 kl. 16.26
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 03.23
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 263 ord
Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag ned 0,40 prosent før den sluttet på 236,44 poeng. Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag ned 0,40 prosent før den sluttet på 236,44 poeng. Høyt oppe på taperlisten finner vi Tandberg som falt 3,86 prosent. Carnegie kutter sin anbefaling på aksjen fra "outperform" til "underperfom" på bakgrunn av en nylig gjennomført kanalsjekk. Ifølge Reuters kommer det frem i et analysenotat onsdag.Tandberg Televisions finansdirektør, Tim O'Connor, annonserte i dag sin avgang. Konsernsjef Eric Cooney hevder at avgangen ikke skyldes resultatsvikt, og sier at selskapet opprettholder sin resultatveiledning. Fraser Park (41) har blitt ansatt som ny finansdirektør i teknologiselskapet. Da onsdagens handel var over endte aksjen på 55 kroner, uforandret fra i går.Opprydningen fortsetter i Ementor. Steinar Sønsteby, adm. direktør for Ementor Norge AS og visekonsernsjef i Ementor ASA, forlater selskapet med umiddelbar virkning. Samtidig har det blitt kjent at stillingen som HR-direktør og HR-organisasjonen i Ementor ASA legges ned, Endringene som har blitt annonsert vil medføre en reduksjon i konsernkostnader med 22-23 millioner kroner. Nyhetene sendte Ementor-aksjen opp 0,70 prosent.På toppen av vinnerlisten finner vi Sevan med en kursoppgang på 9,84 prosent, etterfulgt av I.M.Skaugen som klatret 7,93 prosent og ContextVision som la på seg 7,74 prosent. Hakk i hel finner vi Kværner som gikk opp 7,67 prosent. I dagens utgave av Finansavisen kan vi lese at sjefanalytiker Rachid Bendriss i Carnegie mener Kværner kan doble seg igjen, selv etter at aksjen har doblet seg på noen få uker.I Europa er det ingen optimisme å spore. Børsene i Tyskland, UK og Frankrike har alle røde fortegn.