Hovedindeksen på børsen åpner opp 0,7 prosent til 241,62 poeng, som er ny rekord. Børsen får drahjelp av en noe høyere oljepris og oppgang i Europa. Hovedindeksen på børsen åpner opp 0,7 prosent til 241,62 poeng, som er ny rekord. Børsen får drahjelp av en noe høyere oljepris og oppgang i Europa. Ignis hopper 8,8 prosent til 62 øre etter å ha meldt at selskapet kjøper innmaten i danske NKT Integration for 35 millioner danske kroner.Stolt-Nielsen står i pluss 6,8 prosent til 210,50 kroner i kjølvannet av meldingen om at amnestiet i USA opprettholdes. Selskapet slipper dermed store bøter.MediStim, PGS, Medi-Cult, Fast, Bjørge klatrer mellom 2,8 og fem prosent, mens Statoil og Hydro klatrer henholdsvis 1,1 og 0,2 prosent.Jinhui Shipping er eneste taper på listen over de 20 mest omsatte papirene. Nedturen er på 1,5 prosent til 20 kroner. Aktiv Kapital ramler 2,7 prosent etter at toppsjefen har trukket seg.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for rundt én milliard kroner. Statoil og Frontline er mest i skuddet.