Nyheter løfter aksjer

Positive nyheter sendte flere aksjer opp på Oslo Børs. Dagens kommentar får du her.

Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag ned 0,47 prosent før den sluttet på 236,99 poeng. Store aktører som Statoil og Norsk Hydro falt henholdsvis 2,92 prosent og 1,46 prosent på høyt volum. Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag ned 0,47 prosent før den sluttet på 236,99 poeng. Store aktører som Statoil og Norsk Hydro falt henholdsvis 2,92 prosent og 1,46 prosent på høyt volum. På toppen av vinnerlisten finner vi Axxessit som klatret 13,74 prosent etterfulgt av Kværner som la på seg 10,32 prosent. Det var også en fin dag for Aker Kværner-aksjonærene som kunne se verdien på selskapet øke med 3,47 prosent.Corporate Advice & Research karakteriserer gårsdagens Aker Kværner-kontrakt som et LNG-gjennombrudd. Sammen med Ishikawajima-Harima Heavy Industries ble selskapet tildelt en EPC-kontrakt for bygging av Cameron LNG-terminal i Louisiana USA. Totalt er kontrakten på 500 millioner dollar, hvilket gir Aker Kværner en andel på 250 millioner dollar.Høyt oppe på vinnerlisten finner vi også Opticom og Fast Search & Transfer med kursoppganger på 4,92 prosent og 3,03 prosent. Tidligere i dag ble det kjent at Fast har inngått en avtale med America Online, Inc. Den amerikanske giganten skal ta i bruk Fasts Enterprise Search Platform-avtale (ESP). Fast vil motta vederlag i form av programvarelisenser og vedlikehold.I Europa peker pilen i riktig retning. Børsene i Tyskland, UK og Frankrike kan alle vise til oppganger.

Nyheter
Næringsliv