Populær aksje

Analytikerne har sterk tro på TGS Nopec. Du anbefales å kjøpe.

Publisert 13. jan. 2005 kl. 07.31
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 03.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 96 ord
TGS Nopec er i vinden, melder Finansavisen idag. Analytikerne er positive til selskapet, som ligger an til å tjene godt på økt letevirksomhet fra oljeindustrien fremover.Fire meglerhus har oppjustert sine estimater for selskapet i år. Disse er Enskilda Securities, Fearnley Fonds, Fondsfinans og DnB NOR Markets. Oljeanalytiker Bjørn Inge Tønnesen i DnB NOR er blant dem med høyest forventninger. Han anbefaler kjøp av aksjen.Årsaken til at seismikkselskaper som TGS Nopec forventes å øke inntjeningen er at oljeselskapene har økt sine letebudsjetter. Seismikkbransjen er første ledd i verdikjeden når oljeselskapene skal lete etter nye olje- og gassforekomster.