Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag opp 1,12 prosent før den sluttet på 243,18 poeng, hvilket er en ny toppnotering. Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag opp 1,12 prosent før den sluttet på 243,18 poeng, hvilket er en ny toppnotering. På toppen av vinnerlisten finner vi Altinex som klatret 12,50 prosent. I dag ble det kjent at Altinex Reservoir Tecnology har ansatt David J. Gardner. Han vil inngå i ledergruppen med ansvar for å videreutvikle forretningsområdet Reservoir Tecnology. Dette forretningsområdet leverer i dag tjenester til olje- og oljeserviceselskaper innenfor områdene Sampling, Datainnsamling og Laboratorieanalyser.Kjell Inge Røkke kan glede seg over en fin-fin dag på Oslo Børs. Verdien på Kværner økte med 7,40 prosent, Aker Kværner la på seg 5,06 prosent mens Aker klatret 5,05 prosent. I en børsmelding opplyses det at Aker ASA har solgt 4.385.830 aksjer i Aker Kværner ASA for 178 kroner pr. aksje og 4.000.000 aksjer i Aker Yards ASA for 174 kroner pr. aksje. Begge transaksjonene skal ha vært betydelig overtegnet.Etter aksjesalget eier Aker ASA 27.520.930 aksjer i Aker Kværner ASA og 11.452.111 aksjer i Aker Yards ASA. Det tilsvarer en eierandel på henholdsvis 50,01 prosent og 55,6 prosent. Den samlede verdien av aksjesalget er 1,477 milliarder kroner.Tidligere i dag ble det kjent at Finn Jebsen får sparken som konsernsjef i Orkla. Dag J. Opedal vil fungere som konstituert konsernsjef. Styret har iverksatt en prosess for å finne Jebsens etterfølger, og det opplyses i en melding at interne og eksterne kandidater vil bli vurdert. Nyheten sendte Orkla-aksjen opp 5,58 prosent til 208 kroner.Verst gikk det med Helgeland Sparebank og Mamut som falt henholdsvis 6,15 prosent og 4,90 prosent.I Europa peker pilen i riktig retning. Børsene i Tyskland, UK og Frankrike kan alle vise til oppganger.