Rekordnotering på børsen

Aksjekjøp, gode nyheter og rekordnotering preget dagens handel på Oslo Børs.

Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag opp 0,47 prosent før den sluttet på 235,06 poeng. Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag opp 0,47 prosent før den sluttet på 235,06 poeng. Solid oppturPå toppen av vinnerlisten finner vi StepStone som klatret 16,15 prosent. Selskapet har i dag sendt ut en børsmelding hvor ledelsen forteller at omsetningen i fjerde kvartal har akselerert. For første gang siden selskapet ble børsnotert har omsetningen i kvartalet vært høyere enn kostnadene. - Resultatet fra aktivitetene i fjerde kvartal reflekterer det harde arbeidet og den fremgangen vi har hatt, sier Colin Tenwick, adm. direktør i StepStone.Kjell Inge Røkke kan glede seg over at den solide utviklingen fortsetter i Kværner. I løpet av dagen økte verdien på selskapet med ytterligere 11,72 prosent.Glad i aksjerFinansavisen forteller i dag at reder Olav Nils Sunde bekrefter kjøpet av gårsdagens storpost i Gresvig. Før børs i går ble det omsatt en post på 1,1 millioner Gresvig-aksjer tilsvarende 5,55 prosent av aksjene i selskapet. Sundes selskap ONS Invest eier nå tett opptil 40 prosent av selskapet. Da torsdagens handel var over hadde Gresvig-aksjen klatret 5,68 prosent.RekordnoteringI dag har Telenor-aksjen blitt omsatt så høyt som 57,25 kroner, hvilket er en ny rekord på Oslo Børs. Aksjen endte derimot på 57 kroner, opp 3,17 prosent. Telegiganten verdsettes nå til om lag 100 milliarder kroner.På taperlisten finner vi Findexa som falt 2,17 prosent. Katalogselskapet mener dommen mot Firmakatalogen AS er feil og velger således å anke dommen til Høyesterett. I dommen mot Firmakatalogen AS konkluderer Lagmannsretten med at Findexa ikke har god nok innarbeidelse for merket Gule Sider og dermed ikke enerett til å bruke navnet Gule Sider.I Europa peker pilen i riktig retning. Børsene i Tyskland, UK og Frankrike kan alle vise til oppganger.

Nyheter
Næringsliv