Kjell Inge Røkke har mest grunn til å være fornøyd med børsåpningen i dag. Aker er opp 7,7 prosent til 80 kroner på meldingen om at selskapet blir gjeldfritt etter å ha solgt aksjer i Aker Kværner og Aker Yards for 1,5 milliarder kroner. Kværner, som i dag meldte om en kontrakt i Finland, stiger 8,3 prosent til 48,30 kroner. Kjell Inge Røkke har mest grunn til å være fornøyd med børsåpningen i dag. Aker er opp 7,7 prosent til 80 kroner på meldingen om at selskapet blir gjeldfritt etter å ha solgt aksjer i Aker Kværner og Aker Yards for 1,5 milliarder kroner. Kværner, som i dag meldte om en kontrakt i Finland, stiger 8,3 prosent til 48,30 kroner. Ecuanor og Strømme blander seg inn i tetstriden ved å stige 8,4 og 7,2 prosent. Sistnevnte meldte i dag at et styremedlem kjøper 400.000 aksjerOrkla stiger 2,8 prosent på meldingen om at konsernsjef Finn Jebsen må gå fra selskapet.Bare to av de 10 mest omsatte papirene faller i verdi. Aker Yards er ned 0,6 prosent til 174 kroner, som er identisk med Akers nedsalgskurs, mens Frontline faller 1,6 prosent til 272 kroner.Hovedindeksen står i pluss 0,5 prosent til 241,71 poeng.Det er allerede omsatt verdipapirer for 1,8 milliarder kroner. 1,5 av disse kommer som følge av Akers nedsalg.