Søndagens aksjetips

Det er foreløpig ikke gitt noe signal om videre oppgang på Oslo Børs. Får vi en ny reaksjon ned i årets første uke?

Børs

Den negative divergensen i RSI-chartet må brytes for å signalisere videre oppgang på Oslo Børs nå. Det vil avgjøre den videre utviklingen på kort sikt, men dette bruddet lar vente på seg. At det ikke kom i forrige uke var et lite svakhetstegn, slik vi vurderer det. Og jo lengre det drøyer jo verre er det.Undertonen i RSI-chartet er fremdeles positiv og det signaliserer at utviklingen på lengre sikt skal være positiv, men at vi på kort sikt kan få en ny periode med konsolidering og en fallende børs.Ser vi på Stochastics tilsier også denne metoden at det på kort sikt ikke er noe særlig å gå på oppover, og at det kan komme en reaksjon. MACD peker i samme retning. Ned på kort sikt.Det kan tyde på at markedet sliter med pustevansker etter en god periode, som faktisk har vart siden begynnelsen av mai i fjor.SignalerDet første signalet på en ny liten reaksjon ned kommer ved brudd på 14-dagers snittet i RSI-chartet. Det kan komme allerede mandag.Dernest vil bunnlinjen i triangeformasjonen i RSI-chartet representere et signal. Brudd på denne vil signalisere fortsatt konsolidering. I første omgang vil det kunne føre til at Hovedindeksen faller til sitt eget 45-dagers snitt, på 230-nivået.Når det er sagt vil et brudd på den negative divergensen være et positivt signal. Uansett når det måtte komme. Men det vil gi større uttelling om det første kommer en reaksjon tilbake til bunnlinjen i den stigende trenden i RSI-chartet.

Nyheter
Børs