Spennende børsdag

Spekulasjoner og aksjekjøp preget onsdagens handel på Oslo Børs.

Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag ned 1,28 prosent før den sluttet på 233,94 poeng. Tandberg bidro med et kursfall på 3,29 prosent mens Frontline viste styrke og klatret 2,26 prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag ned 1,28 prosent før den sluttet på 233,94 poeng. Tandberg bidro med et kursfall på 3,29 prosent mens Frontline viste styrke og klatret 2,26 prosent. På toppen av vinnerlisten ligger Nordic Semiconductor og Tandberg Storage med oppganger på henholdsvis 5,43 prosent og 4,10 prosent. I det gode selskap vi også Gresvig som økte verdien med 2,33 prosent.Hva skjer?Finansdirektør Hans Petter Olaussen i Gresvig sier til TDN Finans at selskapet ikke vet hvem som har kjøpt en aksjepost på 1,1 millioner aksjer i dag. Posten er på 5,5 prosent av aksjekapitalen i selskapet. Olav Nils Sunde kjøpte seg i fjor opp i Gresvig. Ifølge Reuters står Sundes selskap ONS Invest oppført med 34,28 prosent av aksjene. Dersom det er Sunde som har kjøpt dagens post nærmer han seg grensen for tilbudsplikt på 40 prosent.Selskap kontrollert av styremedlem i Petrolia Drilling, Berge Gerdt Larsen, kjøpte i går 200.000 aksjer til en kurs på 0,72 kroner stykket. Aksjer kontrollert av Berge Gerdt Larsen gjennom selskaper er etter denne transaksjonen totalt 3.079.090. Da onsdagens handel var over hadde verdien på Petrolia Drilling økt med 1,41 prosent.Dårlige nyheterPå taperlisten finner vi Rieber & Søn som falt 3,60 prosent etter å ha gått ut med et resultatvarsel. Salgsutviklingen i fjerde kvartal startet med en svak oktober, delvis på grunn av færre salgsdager. Dette ble ikke kompensert i desember, til tross for flere salgsdager i romjulen. Konsekvensen vil bli et svakere EBITA i fjerde kvartal 2004 sammenlignet med fjerde kvartal 2003. For året som helhet vil EBITA-fremgangen være i underkant av 10 prosent.I Europa peker pilen i feil retning. Børsene i Tyskland, UK og Frankrike har alle røde fortegn.

Nyheter
Næringsliv