Sterk børsåpning

Oljepris-rallyet setter preg på åpningen på Oslo Børs, hvor det meste stiger.

Børs

Oslo Børs kan takke en markert høyere oljepris for den sterke børsåpningen i dag. Brent-oljen stiger over to og en halv do llar til over 43 dollar fatet, mens hovedindeksen løftes 0,9 prosentt il 237,07 poeng. Oslo Børs kan takke en markert høyere oljepris for den sterke børsåpningen i dag. Brent-oljen stiger over to og en halv do llar til over 43 dollar fatet, mens hovedindeksen løftes 0,9 prosentt il 237,07 poeng. Det er knyttet stor spenning til dagens arbeidsmarkedsrapport fra USA, som slippes 14.30.Statoil og Hydro fører an med en oppgang på 1,1-1,5 prosent. Kjell Inge Røkke kan glede seg over en ny knalldag. Aker Kværner og Aker stiger fire-fem prosent, mens Kværner er opp 2,6 prosent.Ellers utmerker Strømme seg med en oppgang på 10,5 prosent. Selskapet meldte i dag om leveranser til supplybåter fra Island Offshore.Altinex, Fred. Olsen Energy, Tandberg Television, Gjedda og Frontline stiger mellom tre og fire prosent.Bare to av de 20 mest omsatte papirene faller i verdi. Det dreier seg om Stolt-Nielsen og Tandberg, som er ned rundt én prosent.Det er allerede omsatt verdipapirer for over 800 millioner kroner.

Nyheter
Børs