I dag peker pilen marginalt ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen falt beskjedne 0,03 prosent og står dermed i 243,10 poeng. I dag peker pilen marginalt ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen falt beskjedne 0,03 prosent og står dermed i 243,10 poeng.
OppgangDårlige nyheterRødt, rødt, rødt og atter rødtOrkla
Vinneren av enkeltaksjene er Nordic Semiconductor som har gått opp 4,90 prosent. Det er også en fin dag for Aker Kværner som legger på seg 1,60 prosent. Selskapet har informert markedet om en ordreinngang på rekordhøye 11,3 milliarder kroner i fjerde kvartal 2004. For året som helhet var ordreinngangen på 41,6 milliarder kroner, mens ordrereserven ved nyttår var på 35,9 milliarder kroner.Verst går det med Apptix som er ned 6,92 prosent etter å ha lagt frem sine kvartalstall. Selskapet fikk et resultat før skatt på minus 2,1 millioner dollar i fjerde kvartal 2004, mot minus 1,2 millioner dollar i samme periode i 2003. Driftsinntektene økte derimot fra 1,1 millioner dollar til 1,7 millioner dollar. Samtidig har det blitt kjent at Apptix-sjef Alex Hawkinson forlater selskapet for å danne et "on-demand" ventureselskap. Hawkinson vil fortsette i Apptix til en etterfølger er ansatt.Axxessit, Visma, Tandberg Storage og Software Innovation, blir alle straffet etter å ha lagt frem kvartalstall. Aksjene faller henholdsvis 6,84 prosent, 4,58 prosent, 3,62 prosent og 3,14 prosent.I går ble det kjent at Finn Jebsen får sparken som konsernsjef i Orkla. Dag J. Opedal vil fungere som konstituert konsernsjef. Nyheten sendte Orkla-aksjen opp 5,58 prosent til 208 kroner. Ved lunsjtider i dag omsettes aksjen for 207 kroner, ned 0,48 prosent.