Vereide om bud

Analytiker Atle Vereide i Enskilda Securities kommenterer Orklas bud på Elkem.

Publisert 10. jan. 2005 kl. 14.05
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 03.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
Orkla betaler 1,2 milliarder kroner for 10 prosent av aksjene i Elkem, noe som betyr at man har sikret seg kontroll over selskapet. Nå vil Orkla-sjef Finn Jebsen kjøpe resten. Orkla betaler 1,2 milliarder kroner for 10 prosent av aksjene i Elkem, noe som betyr at man har sikret seg kontroll over selskapet. Nå vil Orkla-sjef Finn Jebsen kjøpe resten. - Dette gjør vi av flere grunner. En hovedgrunn er at Elkem over tid har utviklet seg etter samme tankebane som Borregaard, og vi ser et godt samarbeidspotensiale mellom Borregaard og Elkem, sa Jebsen i dag.Analytiker Atle Vereide i Enskilda Securities har ifølge NRK liten tro på at Orkla vil få kjøpt resten av Elkem.- Per definisjon har de jo nå kontroll. Om de vil få 100 prosent av selskapet for 235 kroner aksjen tviler jeg på, sier Vereide til- Jeg tror nok at Alcoa regner seg som en langsiktig aksjonær, og det er en pris som er nær det Elkem jevnt har blitt omsatt for, så jeg tror nok det skal noe mer til før Alcoa selger, sier Vereide.Elkem-aksjen stiger 6,8 prosent til 235 kroner.