Telenor-aksjen raser 3,3 prosent til 58,75 kroner etter å ha meldt om en nedskrivning på 2,4 milliarder kroner på bokførte verdier i mobilselskapet Sonofon. Telenor tar dessuten en kostnad i fjerde kvartal på 562 millioner kroner knyttet til en avtale med Tele2 om leie av mobilnettverkskapasitet. Telenor-aksjen raser 3,3 prosent til 58,75 kroner etter å ha meldt om en nedskrivning på 2,4 milliarder kroner på bokførte verdier i mobilselskapet Sonofon. Telenor tar dessuten en kostnad i fjerde kvartal på 562 millioner kroner knyttet til en avtale med Tele2 om leie av mobilnettverkskapasitet. - Når Telenor velger å skrive ned i Danmark, avspeiler det at Sonofon er i ferd med å utvikle seg katastrofalt, sier analytiker Poul Ernst Jensssen i Danske Bank til Reuters.- Jeg tror de har tapt markedsandel i Danmark, men det avgjørende er at hvis de ikke får en 3G-lisens, så er det risiko for at de taper pene markedsandeler mot slutten av året, sier han.