Schibsted-eide Aftonbladet Hierta AB har i dag kjøpt 100 prosent av aksjene i TA Teleadress Information Holding AB for ca. 200 millioner svenske kroner, heter det i en pressemelding. Schibsted-eide Aftonbladet Hierta AB har i dag kjøpt 100 prosent av aksjene i TA Teleadress Information Holding AB for ca. 200 millioner svenske kroner, heter det i en pressemelding. TA Teleadress driver nummeropplysningstjenesten www.hitta.se., og har også en ledende posisjon på det svenske markedet for videresalg av kontaktdata for direktemarkedsførings- og opplysningsbransjen.Med oppkjøpet vil Aftonbladet etablere seg på annonsemarkedet for onlinekataloger, og dermed ytterligere komplementere den sterke posisjonen konsernet har på internett-annonsemarkedet via www.aftonbladet.se, www.blocket.se og www.bytbil.com i dag, går det frem.Kjøpet er under forutsetning av godkjennelse fra det svenske Konkurransverket, som forventes å fullføre sin behandling innen utgangen av mars 2005.