Ny rekord på børsen

Festen fortsetter på Oslo Børs. Dagens kommentar får du her.

Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag opp 1,04 prosent før den sluttet på 263,80 poeng, hvilket er ny rekord. Den prosentvise vinneren ble Borgestad som la på seg 17,04 prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag opp 1,04 prosent før den sluttet på 263,80 poeng, hvilket er ny rekord. Den prosentvise vinneren ble Borgestad som la på seg 17,04 prosent. Etter børsslutt den 3. mars 2005 inviterte styret i Scana Industrier utvalgte institusjonelle investorer og eksisterende aksjonærer til å delta i en rettet plassering av opp til 43,5 millioner aksjer. Aksjene ble plassert til 3,45 kroner per aksje, og emisjonen ble betydelig overtegnet. I dag klatret aksjen 8,77 prosent på Oslo Børs.Verdien på Fred. Olsen Energy har i dag økt med 6,02 prosent. Dolphin Drilling Ltd., et datterselskap av Fred. Olsen Energy ASA, har inngått en intensjonsavtale med Peak Well Management Ltd. for et boreprogram på fire brønner i britisk del av Nordsjøen. Estimert kontraktsverdi er rundt 16,5 millioner dollar. Dolphin Drilling Ltd. har videre inngått en intensjonsavtale med ChevronTexaco North Sea Ltd. for et boreprogram på om lag 150 dager i britisk del av Nordsjøen. Estimert kontraktsverdi er rundt 18 millioner dollar.Tidligere i uken ble det kjent at DiaGenics metode for diagnostisering av brystkreft fungerer på kommersiell plattform. Nyheten førte til at aksjen gikk som en kule på Oslo Børs. I dag falt den derimot tilbake 14,7 prosent på gevinstsikring. Etter børsens stengetid ble det kjent at Inak AS har brukt dagen til å selge 188.000 aksjer i DiaGenic ASA til en kurs på 7,8803 kroner stykket. Etter dette har Inak AS en beholdning på 1.550.000 aksjer (4,75%).Strømme gikk ned 13,9 prosent. På mandag ble det kjent at selskapet har fullført kjøpet av 100 prosent av aksjene i Norwegian Maritime Equipment AS. Samtlige av betingelsene for closing i aksjekjøpsavtalen datert 19. februar 2005 er oppfylt. Tirsdag la selskapet frem sine tall for fjerde kvartal 2004. Omsetningen endte på 75,8 millioner kroner, ned fra 79 millioner kroner i samme periode året før. Periodens underskudd endte på 4,5 millioner kroner mot et underskudd på 0,7 millioner kroner for et år siden.2. mars solgte styremedlem Roy T. Nedal 240.000 aksjer i Strømme til en snittkurs på 2,51 kroner stykket. I går kvittet han seg med ytterligere 155.000 aksjer, og har nå ikke flere aksjer i selskapet.

Nyheter
Næringsliv