Olje trakk opp, IT ned

Tunge IT-aksjer senket hovedindeksen på Oslo Børs mandag. Men John Fredriksen kan glise i påskesolen. Her er mer om dagens vinnere og tapere.

Børs

Det så lenge ut til at Oslo Børs skulle starte påskeuken med oppgang, men den siste timen snek hovedindeksen seg ned i 260,84 poeng, som tilsvarer en nedtur på 0,17 prosent fra fredagens sluttkurs.I Europa peker pilene også i hovedsak ned. Tyske DAX er blant taperne med et fall på rundt 0,3 prosent.Disse falt IT-sektoren trakk ned, og spesielt Tandberg markerte seg negativt med et fall på 4,2 prosent. Axxessit slanket seg med 3,83 prosent, mens Software Innovation, NextGenTel, EDB og Itera falt 2-3,2 prosent. IT-indeksen slanket seg med over 1,5 prosent.RCCL falt 3,4 prosent etter at konkurrenten Carnival i dag la frem tall . Det er fremtidsutsiktene som skuffer markedet.Bekymringen rundt rentegarantien presser Storebrand videre ned, og i dag falt aksjen nye 1,6 prosent. Norske Skog trakk ned drøye 1,6 prosent, mens Yara, DnB Nor og Telenor ramlet 0,26-0,85 prosent.Disse steg Oljeprisene holder seg oppe, og Hydro-aksjen reagerte opp 1,4 prosent. Statoil var uendret.P. F. Bassøe er ifølge TDN Finans overbevist om at OPEC de facto øker oljeproduksjonen de neste ukene, og har for 2005 oppjustert snittinntjeningen innen VLCC fra 80.000 til 90.000 dollar per dag. Investorene sendte med dette Frontline opp 1,9 prosent.En annen positiv tungvekter var Tomra, som steg over to prosent. CAR kom i dag med en sterk kjøpsanbefaling.Vant og tapte Relativt sett ble Hexagon vinneren i dag etter flere innsidekjøp . Aksjen steg 12,38 prosent. GGS løftet seg 9,17 prosent etter at bjellesauen Tore Aksel Voldberg kjøpte seg opp i selskapet.I andre enden finner vi Norsk Vekst Forvaltning - ned 12,1 prosent på tynt volum, mens CanArgo falt fem prosent.Det ble i alt omsatt verdipapirer for 3.347 millioner kroner på Oslo Børs i dag. Statoil var mest omsatt - 571 kroner.

Nyheter
Børs