Baklengs gir børsfall

Tapte fotballkamper setter spor etter seg også på børsene.

Børs

En tapt fotballkamp vekker skuffelse hos mange. Selv på børsene merkes det. En studie forskertrioen Diego Garcia, Øyvind Norli og Alex Edmans presenterte for forskere på BI i Sandvika i går, viser ifølge DN samvariasjon mellom resultatene i fotballkamper og børsutviklingen neste dag.Forskerne har tatt for seg de åtte VM-sluttspillene fra 1974 til 2002. Resultatene herfra ble sammenholdt med børsstatistikk fra de 34 landene som deltok, skriver avisen.Dagen etter et tap gikk børsen i taperlandet i snitt 0,3 prosent dårligere enn på en gjennomsnittlig dag. Etter tap i de avsluttende cuprundene gikk børsen 0,4 prosent dårligere enn på snittet.Utslagene er sterkere på sør-europeiske enn nord-europeiske børser. Førstnevnte børser går ifølge avisen 0,8 prosent dårligere enn snittdagen dagen etter et tap. Indekser som følger småselskaper faller også mer enn gjennomsnittet, 0,83 prosent.

Nyheter
Børs