Warren om aksjemarkedet

- Noe må gi etter og spørsmålet er derfor hvilket marked som har rett, sier Peter Warren.

Børs

Peter Warren i WarrenWicklund mener den Tjernobyl-lignende tilstanden innenfor kredittobligasjoner internasjonalt hadde sin foreløpig verste dag tirsdag i denne uken. Peter Warren i WarrenWicklund mener den Tjernobyl-lignende tilstanden innenfor kredittobligasjoner internasjonalt hadde sin foreløpig verste dag tirsdag i denne uken. - Forsterket av problemene til GM og Ford har investorer i år kastet seg ut av denne type papirer og innløst High Yield fond for $6 milliarder. Man har aldri tidligere opplevd et tilsvarende innløsningsvolum av denne type obligasjoner og kursene har falt kraftig siden midten av mars, sier Warren.- Samtidig med at man i kredittmarkedene nå opplever en panikk som overgår katastrofeåret 1998, er aksjemarkedene tilsynelatende lite påvirket av det som skjer. Utakten mellom disse markedene som tross alt inneholder de samme selskapene er påfallende og også ulogisk. Hvis selskapene virkelig er i så dårlig forfatning som kredittobligasjonsmarkedet indikerer, burde dette også reflekteres i fallende aksjekurser. Noe må gi etter og spørsmålet er derfor hvilket marked som har rett, sier Warren.- Vår konklusjon er at frykten i obligasjonsmarkedet er overdrevet og at aksjemarkedet denne gangen har rett. Økende konflikt mellom Japan og Kina, fallende råvarepriser og fraktrater samt sabelrasling fra USA mot Kina om den kinesiske valutaen, gjør sitt til at man skal være forsiktig med å forvente en ren solskinnsseilas i aksjemarkedet fremover, avslutter Warren.

Nyheter
Næringsliv