Hovedindeksen på Oslo Børs snudde trenden fra april og steg 6,1 prosent til 258,4 poeng i mai. Med energisektoren i front var det en bred oppgang på Oslo Børs med positiv utvikling for de fleste bransjer, skriver børsen i en pressemelding. Hovedindeksen på Oslo Børs snudde trenden fra april og steg 6,1 prosent til 258,4 poeng i mai. Med energisektoren i front var det en bred oppgang på Oslo Børs med positiv utvikling for de fleste bransjer, skriver børsen i en pressemelding. Fortsatt høy oljepris som følge av bekymringer for forholdet mellom tilbud og etterspørsel var blant driverne i det norske markedet. Siden nyttår har hovedindeksen lagt på seg 9,2 prosent.Aktiviteten falt i mai tilbake for tredje måned på rad, men det ble i snitt likevel omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 4,47 milliarder kroner hver dag, fordelt på 16.588 handler, som fortsatt er på et høyt nivå historisk sett. I årets fem første måneder har omsetningen kommet opp i 530 milliarder, som er på nivå med årsomsetningen for 2003.Som i april hadde oljeselskapet DNO en svært hyggelig utvikling i mai, i det aksjen steg 27,3 prosent. Det samme gjelder flyselskapet Norwegian som la på seg 26 prosent i mai. Yara var blant de som bidro mest til oppgangen i mai, med en kursoppgang på 14 prosent.For øvrig var det mange selskaper innen oljerelatert virksomhet å finne på månedens vinnerliste. Blant tungvekterne var det Norske Skog og Telenor som bremset den generelle utviklingen mest.