Det ble en positiv tirsdag på Oslo Børs, selv om utviklingen roet seg ned i løpet av dagen. Hovedindeksen endte opp 0,5 prosent til 263,17 poeng, etter å ha vært helt oppe i 264,09 poeng i formiddag. Det er bare et drøyt poeng unna all time high-noteringen fra mars. Det ble en positiv tirsdag på Oslo Børs, selv om utviklingen roet seg ned i løpet av dagen. Hovedindeksen endte opp 0,5 prosent til 263,17 poeng, etter å ha vært helt oppe i 264,09 poeng i formiddag. Det er bare et drøyt poeng unna all time high-noteringen fra mars. Statoil sattei formiddag. På det høyeste stod aksjen i 118 kroner, mens den sluttet på 117 kroner, opp 1,3 prosent. Aksjen steg i kjølvannet av meldinger om dyrere olje.Det lille oljeselskapet PA Resources ble den store vinneren med en oppgang på ikke mindre enn 26,2 prosent til 53 kroner. Oppturen kom etter at selskapet mer enn .Et annet oljeselskap, DNO, steg 4,6 prosent til 80 kroner. I dag ble det kjent at DNO får 10 prosent tildeling i blokk i Nigeria/Sao Tome offshore-lisens. Ellers ble det kjent at styreformannen i selskapet.- En av grunnene til at de små oljeselskapene stiger mer enn de store i dag, er at de har mer ren oljepriseksponering enn de store selskapene. For de store er det jo litt andre ting som spiller inn også. Det kan muligens være grunnen til at Statoil går bedre enn Hydro, sier analytiker Bjørn Inge Tønnesen i DnB Nor Markets til TDN Finans.Bjørge var opp 6,3 prosent etter at det at Odin-fondene har kjøpt seg opp til over fem prosent i selskapet. Kitron steg 4,7 prosent på en Tankratene holder seg på et stabilt, men lavt nivå. Frontline steg likevel 3,3 prosent til 283 kroner.Pan Fish ble den store taperen etter å figurert høyt på vinnerlistene de siste dagene i kjølvannet av emisjonen i selskapet. Aksjen raste 10,2 prosent til 1,32 kroner i tung handel; 123 millioner kroner. Vi merker oss at DnB Nor Markets stod for over 80 prosent av nettosalgene.Opticom at det ble tegnet 1,29 millioner aksjer i emisjon i selskapet. Aksjen falt 4,8 prosent til 49,50 kroner.I et intervju med DN sammenligner Robert Keith Opticom med en .- Den er fortsatt død. Nei, den er ikke død, faktisk. Jeg ser på katten. Den ser død ut, den lukter død, og når jeg sparker den, beveger den seg ikke. Kanskje er den død, men det skal vi finne ut de neste ukene, sa Keith.Den europeiske telesektoren var svak i dag, noe Telenor også fikk merke. Aksjen falt 2,4 prosent til 50,50 kroner.Det ble omsatt verdipapirer for 5,2 milliarder kroner. Statoil stod alene for 1,2 milliarder.