Sannheten om bredbånd

Ny undersøkelse ser nærmere på det norske bredbåndsfolkets ønsker.

Børs

En rykende fersk og landsomfattende undersøkelse utført av Norsk Statistikk blant et fritt utvalg av 700 bredbåndskunder viser at bare 12 prosent er opptatt av samlefaktura på strøm og bredbånd - en tankevekker for de norske energiverk som pakker strøm og bredbånd. Det henger også godt sammen med at 7 av 10 sier at det er viktig å kunne skifte bredbåndsleverandør.Her er noen av tallene fra undersøkelsen:

  • Bare 1 av 10 ønsker samlefaktura, 2 av 10 ønsker forskjellige faktura på bredbånd og strøm, mens 5 av 10 ikke bryr seg om hvor de får faktura fra.Bare 1 av 10 ønsker samlefaktura, 2 av 10 ønsker forskjellige faktura på bredbånd og strøm, mens 5 av 10 ikke bryr seg om hvor de får faktura fra.
  • Hele 6 av 10 ønsker valgfri bredbåndsleverandør, mens bare 2 av 10 ønsker seg en pakkeløsning.Hele 6 av 10 ønsker valgfri bredbåndsleverandør, mens bare 2 av 10 ønsker seg en pakkeløsning.
  • Hele 8 av 10 foretrekker at kommunen bygger et tjenestenøytralt nett, mens mindre enn 1 av 10 ønsker én hovedleverandør.Hele 8 av 10 foretrekker at kommunen bygger et tjenestenøytralt nett, mens mindre enn 1 av 10 ønsker én hovedleverandør.
  • Hele 7 av 10 sier at det er svært viktig / viktig å kunne skifte bredbåndsleverandør, mens 2 av 10 har et lite bevisst forhold til et skifte.Hele 7 av 10 sier at det er svært viktig / viktig å kunne skifte bredbåndsleverandør, mens 2 av 10 har et lite bevisst forhold til et skifte.
  • Om valg av bredbånds-TV leverandør har 5 av 10 stor tro på CanalDigital og 4 av 10 har stor tro på Viasat, 2 av 10 på UPC, 2 av 10 på LyseTele og 1 av 10 på iVISJON. (i utvalget av de som kjente disse aktørene)Om valg av bredbånds-TV leverandør har 5 av 10 stor tro på CanalDigital og 4 av 10 har stor tro på Viasat, 2 av 10 på UPC, 2 av 10 på LyseTele og 1 av 10 på iVISJON. (i utvalget av de som kjente disse aktørene)

Nyheter
Næringsliv